31 mar 2014

29/03/14 - Gòtics RC vs Sitges

El Gòtics es queda amb la primera plaça del grup A.

El passat dissabte es disputà la última jornada de la fase de grups amb la primera posició en joc entre el Gòtics i el Sitges. Després de mesos de jugar per altres camps, les noies tornaven a jugar un partit a casa en el que era la seva estrena de la Nova Foixarda. Es presentava un duel molt interessant entre els dos equips invictes del grup A i el partit no va fallar a les expectatives.

El partit va començar amb intensitat i molt igualat, alternant possessions dels dos equips, cadascun amb el seu joc característic; los noies de Sitges desplegant un joc ràpid i dinàmic a la línia de tres quarts i les del Gòtics imprimint el seu joc de davantera. En uns primers compassos, les de blau van trobar-se amb més problemes dels esperats per desplegar el seu joc de davantera i això ho aprofitava el Sitges per recuperar possessions tant en rucks o en melés i contraatacant amb el joc a la línia. Durant els primers minuts, el joc anava d’un costat a l’altre del camp, alternant-se possessions i apropant-se a la zona d’assaig dels dos equips sense acabar de definir-se cap jugada. Les tres quarts del Sitges, amb un joc molt organitzat i treballat, enllaçaven bons moviments de les seves jugadores, aconseguint desajustar la defensa local i guanyant metres però sense acabar de trencar completament la línia defensiva; d’altre banda, les locals buscaven el seu joc de davantera per guanyar metres amb un joc més vertical i conservador o, aprofitant el fort vent a favor, amb el joc al peu. A mitjans de la primera part, s’obria el marcador a mans de la jugadora local Elisenda Fornells i la transformació a mans de l’apertura Aina Cabrer (7-0). La resposta de l’equip visitant no es va fer esperar; després d’unes fases de joc on les locals semblava que anaven agafant el ritme del partit, una bona combinació amb el joc a la mà de les de verd va propiciar que la segon centre Raquel Garcia, aconseguís escapar-se pel lateral del camp i assajar sota pals, posteriorment la Hannah Gascoigne aconseguia la transformació empatant el partit a 7. La tònica de la primera part continuà, les locals no aconseguien enllaçar bones jugades amb les seves tres quarts i apostaven pel joc de davantera i les visitants buscaven obrir el joc a la línia. Cap al final de la primera part i després d’una melé dins la 22 visitant, les locals van aconseguir el segon assaig a mans de la Paula Xutglà després d’una jugada pel tancat (12-7).

A la segona part, les locals van anar introduint canvis al llarg del període donant entrada tant a jugadores més novells com a d’altres que tornaven després d’una lesió; la tònica del partit no va variar, seguia l’alternança de possessions i els dos equips mantenien el seu estil de joc. El Sitges, per sota al marcador, va sortir amb molta empenta i va aconseguir arraconar en més d’una ocasió a les locals dins la seva 22; tot i així, les noies de Foixarda va aconseguir defensar-se i sortir-ne airades. L’esforç visitant va tenir la seva recompensa amb un nou assaig de la Raquel Garcia, novament després d’una molt bona combinació de les tres quarts, no s’aconseguia la transformació i es posava l’empat a 12 al marcador. En aquest punt, el Gòtics va pujar la pressió defensiva i va traslladar el joc a terreny del Sitges durant molts minuts, i fruit d’aquesta insistència va arribar el tercer assaig a mans de la Ruth Alonso després d’una bona internada de les davanteres sortint de la touche. El marcador es va tancar a la última recta del partit amb un assaig de la Diana Gassó, que va trencar la línia defensiva i va creuar-se bona part del camp per assajar.

Fou un gran partit de rugbi, amb intercanvis de possessions constants, contraatacs i dos equips que en cap moment van deixar de lluitar per seguir sumant punts, oferint un bon espectacle per la gent de la grada i un gran partit per les jugadores al camp.

Es tancava així la classificació del grup aconseguint la primera posició. El proper partit serà el corresponent a l’anada de les semifinals de la Copa Catalana contar l’ARPN, segon classificat del grup B, mentre que el Sitges s’enfrontarà al UESanboiana en l’altre semifinal.