13 mar 2014

09/03/14 - Carboneres de Terrassa vs Gotics RC

Diumenge de sol i rugby a Terrassa, seguim sumant

El passat diumenge les noies del Gòtics van disputar el segon partit de la Copa Catalana al camp de Terrassa. Es presentava un bon diumenge de rugby i per primer cop en tota la temporada, es podria dir que l’equip de Foixarda es presentava al partit amb “banqueta”, es a dir, amb més d’un recanvi tant a davantera com tres quarts.

Tot i haver hagut de matinar força, les noies del Gòtics van iniciar el partit amb concentració i fermesa. Al minut 3, s’obria el marcador amb un assaig sota pals i la corresponent transformació. Durant tota la primera part, les jugadores de blau van dominar quasi totes les fases, deixant poques opcions d’atac a les locals i recuperant nombroses pilotes i desplegant un joc força dinàmic i continuat. Aquest fet va provocar que es poguessin trobar nombroses fissures a la defensa local, trencant-la pel centre en més d’una ocasió, o provocant desajustos defensius que donaven superioritat a la línia atacant i propiciant l’atac pels laterals. S'arribava al descans amb un marcador de 0 a 44.

La tònica d’aquesta segona part fou un tant diferent, les locals van pujar la intensitat defensiva, pressionant mes la línia de tres quarts i dificultant molt més la disputa dels rucks i melés provocant més errors en la transició del joc per part de les visitants i dificultant més el joc ràpid i dinàmic de la primera part. Fruit d’aquesta pressió, les locals també van poder disposar de més oportunitats d’atac però no varen poder superar la defensa visitant ni aconseguir retenir la ovalada més d’una o dos fases de joc. Tot i que la sensació de la segona part fou, potser, menys fluida que a la primera part, el marcador es va seguir ampliant al llarg dels minuts tant per assajos en joc desplegat de les tres quarts com en joc més vertical de les davanteres, arribant a un marcador final de 0 a 78.

Destacar la reincorporació a l’equip després d’uns mesos d’absència de la Sònia Najas i la Laura Serlavós, les primeres marques de la Paulina, la Marta i la Paula, que s’estrenaren en aquesta faceta.

Des d’aquí també animar a les Carboneres a seguir treballant, que en cap moment van deixar de lluitar i van anar de menys a més al llarg del partit; sempre costa posar en funcionament un equip, però els resultats acabaran arribant.