12 mar 2014

23/02/14 - Hospitalet/CEU vs Gotics RC

El Gòtics arrenca amb victoria la seva participació a la Copa Catalana

Després de gairebé un mes sense competició, les noies del Gòtics afrontaven el seu primer partit de Copa, contra el combinat CEU-L’Hospitalet al camp de La Feixa Llarga. Després d’haver aconseguit la tercera plaça del campionat de Lliga, les de Foixarda no volien abaixar el ritme a aquesta nova competició, on tots els equips de les dos categories (excepte l’INEF BCN i el Geieg, que participen a la Divisió d’Honor) es combinen en dos grups per intentar optar al play off que donarà opció a guanyar la Copa Catalana.

Les noies del Gòtics es presentaven al partit amb nombroses baixes respecte al bloc que s’havia anat consolidant al llarg de la Lliga, però no per això menys ambicioses. L’equip va patir una forta reorganització, provocant que algunes jugadores variessin la seva posició habitual, aquest fet va provocar un inici del partit poc fluid per part de les visitants.
Tot i això, el marcador es va inaugurar ben aviat de mans de la capitana del Gòtics, Diana Gassó (min 3). La reacció local no es va fer esperar i tan sols 4 minuts després la segon centre local, Estefania Rodríguez, va aprofitar un error a la primera cortina defensiva per superar-la a l’alçada del mig camp i aconseguir assajar sota pals, posant-ho fàcil per a la conseqüent transformació a mans de Mercè Viñals. Tot i haver-se capgirat el marcador inicial, les visitants seguien portant el control de gairebé totes les fases però sense aconseguir guanyar-les amb suficient claredat com per poder realitzar el seu joc còmodament. Al minut 13 va arribar la segona marca de les noies del Gòtics a mans de Laura Canal, que jugava d’arrier; després de diverses fases de davantera, l’ovalada es va obrir ràpidament a la línia de tres quarts i es va aprofitar la superioritat numèrica per assajar. Pocs minuts després, la flanker Èlia Vila aconseguia trencar la primera cortina defensiva gràcies a una bona combinació entre centres que van obrir forat a la defensa i va propiciar la carrera des de mig camp fins assaig, era el minut 20 i es posava el 7 a 17 al marcador gràcies a la transformació a mans de l’Aina Cabrer. Era el primer cop que s’aconseguia ”obrir forat” al marcador. A partir d’aquest punt, el partit es va veure força travat a conseqüència de nombroses atencions a jugadores, provocant un cert desconcert als dos equips, fet que va provocar que els errors augmentessin pels dos costats i allargant el partit més del compte. Tot i així es va aconseguir una nova marca quan s’enfilava el final de la primera part, a mans de la segon centre Aina Cabrer (7 a 22).

A la represa, foren novament les visitants que portaven la batuta i ja al minut 43 van aconseguir una nova marca, a mans de l’AnnaMar del Cerro, una de les jugadores que experimentava nova posició (deixant per un dia el 15 i passant al 7). Però les locals no deixaven d’intentar-ho i fruit de la seva persistència i aprofitant que les del Gòtics no cobrien bé el tancat, la seva apertura Iria González va aconseguir la segona marca local. El marcador es va tancar al minut 76 amb una marca de l’Elisenda Fornells, que fa desfer-se de diversos placatges dins la 22 local i va anotar 5 punts més per l’equip de Foixarda, deixant el 12 a 32 final.

Tot i no ser un partit brillant, sí va deixar lectures positives, com l’estrena de Catia Amaro a la davantera, que va disputar el seu primer partit de rugby XV, i la incorporació de dues joveníssimes jugadores com la Rosario Hauad i la Paula Xutglà, ambdues de 16 anys i que també disputaven el seu primer partit amb l’equip.