28 may 2014

Divisió d’Honor B (24 i 25/05/2014)

Una bona cloenda a una molt bona temporada

El passat cap de setmana es disputà la Divisió d'Honor B, competició en format reduït a un cap de setmana, on les nostres noies del Gòtics hi participaven, juntament amb l'Albeitar de León (equip organitzador), el CRC Pozuelo de Madrid, la Universidad de Sevilla i l'Hernani del País Basc. Cinc equips que buscaven una victòria que els donés accés a disputar EL partit d'ascens contra l'últim classificat de la Divisió d'Honor, el Cisneros de Madrid, el proper cap de setmana. Finalment fou l'equip basc el vencedor d'una classificació força ajustada i amb moltes alternatives obertes fins gairebé últim moment. El format del torneig fou la disputa d'una lligueta entre els 5 equips on jugaven tots contra tots en partits de 30 minuts (15 per part), dos dissabte i dos diumenge.

L'aventura començà el divendres a la nit, on les noies es pujaven al bus que les portaria a León. Un viatge llarg i poc confortable donades les circumstàncies de temps i pressupost. Després de 12 hores d'autocar, de fred, incomoditat, cansament per les poques hores dormides i la fatiga del trajecte, es va arribar al camp cap a les 10h del mati. Temps just per estirar les cames abans de posar-se la roba de joc i sortir a escalfar. En aquestes condicions, les noies van sortir a escalfar, una breu activació i a jugar el primer partit contra Hernani. Tot i la primera empenta de les noies de blau, dominant en els primers compassos de partit i obrint el marcador amb un assaig de l'Anna Gràcia, les basques van adonar-se de la seva superioritat per davantera i van començar un setge constant a cops de rucks i mauls que van arraconar a les catalanes. Fruit d'aquesta empenta van arribar dues marques gairebé calcades. A la segona part, la tònica fou similar, però la davantera de l'Hernani va abaixar una mica la intensitat, però no la del seu joc col·lectiu, van desplegar un joc més conjunt amb la línia de tres quarts per tal de tornar a jugar amb la davantera després d'haver mogut la defensa blava. A la segona part van caure dos marques més i una transformació, deixant el 22 a 5 final. Les noies del Gòtics van sortir del camp amb la sensació que les cames no responien a l'estímul que el seus caps donaven, una estranya sensació d'haver pogut fer-ho millor però no haver trobat les forces per fer-ho. Tocava descansar i refer-se perquè en hora i mitja tornaven jugar.
El segon partit del dissabte fou contra el CRC Pozuelo de Madrid, que venia de guanyar 10 a 0 a les locals Albeitar. Fou un partit molt disputat i intens, les catalanes van millorar molts aspectes defensius que havien fallat al primer partit, com la pressió, la involucració en rucks o l'ordre. Tot i així, no van saber definir en atac i no aconseguir trencar la defensa madrilenya amb claredat. S'arribà al final del partit amb un 0 a 0 al marcador, després de 30 minuts de molta lluita constant.
La resta de partits de la jornada, van mostrar una gran igualtat entre equips. L'Hernani va perdre el seu segon partit de forma contundent contra la Universidad de Sevilla per 29 a 5, i aquest últim va empatar a 5 contra Albeitar. La classificació estava ajustada i tots els equips mantenien opcions de lluitar pel triomf, tot i que uns més que d'altres.
Tocava descansar i desconnectar per intentar estar l'endemà en les millors condicions possibles per afrontar els dos últims partits.

El diumenge al mati les sensacions eren força diferents, descansades i amb energies renovades després de haver pogut dormir en bones condicions. Un bon esmorzar i cap el camp. Es preveia un diumenge plujós però el dia aguantà entre sol i núvols i amb unes bones condicions per a jugar.
El primer partit fou contra l'Albeitar, els dos equips anaven empatats a punts i només ens valia guanyar. Les de Gòtics van mantenir una molt bona defensa, millor organitzada i més pressionant, seguint amb la progressió del dia anterior. En aquest partit es va disposar de més oportunitats d'atacar, es va notar una certa milloria en el joc, aconseguit bones accions conjuntes. Es van disposar de dues accions força clares d'assajar, ambdues després de diverses agrupacions i un ràpid joc a la mà fins a l'ala a mans de la Laura Lois, però finalment no va arribar l'assaig. Novament s'acabava el partit amb 0 a 0, un resultat que no servia a cap dels dos equips i els deixava fora de cap possibilitat de guanyar el torneig. Les sensacions d'aquest partit van ser bones, dins de tot s'havien seguit millorant alguns aspectes, s'havia atacat força millor però havia fallat la culminació en les jugades claus.
L'últim partit fou contra Universidad de Sevilla. Es preveia un partit difícil ja que les andaluses havien mostrat un molt bon joc tant a la mà com al peu i arribaven al partit depenent d'elles mateixes per endur-se la victòria: si ens guanyaven, eren campiones; però les noies de blau no volien marxar de León amb la casella de victòries en blanc. El partit fou molt disputat, les sevillanes imprimien el seu joc dinàmic però les del Gòtics es defensaven bé, i rearmaven la defensa amb ordre. D'una melé a mig del camp, La Diana Gassó va sortir amb decisió, donant continuïtat a la pilota jugant amb la Roser Borràs i la Paulina Barbi i tornant novament a la Diana, que aconseguia escapar-se pel lateral i entrar a la zona d'assaig. Les andaluses ho van seguir intentat però el Gòtics no es va fer enrere, va seguir defensant i contraatacant fent que el partit fos força disputat pels dos costats. Finalment el marcador no es modificà més i acabà amb un 5 a 0 a favor de les catalanes.
Després d'aquest partit, es jugà el partit que decidiria el vencedor del torneig. Hernani i CRC buscaven un lloc al partit d'ascens, però finalment la victòria se l'emportà l'equip basc amb un contundent 19 a 5, i disputarà l'ascens el proper cap de setmana contra Cisneros de Madrid.

Potser no es van aconseguir uns resultats brillants, però després del llarg viatge, de les nombroses baixes que tenia l'equip i de les males sensacions del primer partit, les noies van saber refer-se i seguir endavant, mostrant una bona progressió al llarg del torneig i millorant partit a partit. Posaven així punt i final a una temporada on s'han complert tots els objectius marcats.

Ara només queda gaudir de la cloenda amb el I Torneig Rugby a 7 Femení que organitza el Club, el dia de club i els platges.

Desde Barcelona felicitar a los cuatro equipos que disputaron la División de Honor B, un torneo muy disputado, con resultados diversos y alternativas abiertas hasta el final. Felicitar al Hernani por su victoria y desearles mucha suerte para el próximo partido contra el Cisneros.