17 abr 2014

12/04/14 Gotics RC 23 - 6 ARPN (Tornada Semifinals Copa)

Amb pas ferm cap a la final

El passat dissabte 12, es disputà el partit de tornada de les semifinals de la Copa Catalana, precedit per un 0 – 0 al partit d’anada. La Foixarda presentava un ambient immillorable amb la grada força plena de gent que es va apropar a veure el desenllaç de l’eliminatòria.

Ja abans de començar el partit es podia sentir la tensió entre les jugadores, serietat al vestidor, concentració i serietat a l’escalfament; totes sabien de la importància del partit i ningú volia sortir del camp amb cap “i si...”. Un escalfament curt però intens i concentrat, una xerrada curta però clara... unes idees i intencions executades amb precisió. Després de diversos partits sense aconseguir realitzar el seu millor joc, les noies de blau sabien que s’haurien d’esforçar de valent per superar al seu rival i que no valdria res més que deixar-ho tot al camp.

El partit va començar amb una major possessió de l’ovalada per part de les locals, que aconseguien conservar la pilota en les agrupacions i enllaçaven jugades de davantera amb jugades de línia. Algun cop de càstig a favor va donar la oportunitat de plantar-se a la 22 de les noies de Poble Nou; en aquest primer tram de partit ja va quedar clar que les noies de Gòtics volien la pilota i la volien jugar, fins i tot es va disposar de dos cops de càstig centrats fora de la zona de 22 que es van jugar a la mà. Fruit d’un d’aquests cops i després de dues agrupacions, la Diana Gassó va aconseguir trencar la defensa visitant aconseguint obrir el marcador al minut 12 (5-0). Però les visitants no es van fer enrere, i aprofitant una mala recepció en el xut de mig camp van pressionar fins a la línia de 22, aconseguint un cop de càstig a favor força centrat que no van desaprofitar per sumar punts al peu a mans de la seva arrier (5-3); fou el primer avís de les visitants. El joc s’anava alternant entre els dos equips, però amb un lleuger domini per part local, provocant que la major part del temps es jugués a camp visitant, don només aconseguien sortir amb un bon joc al peu. Les noies de blau imprimien un joc molt més dinàmic que el cap de setmana anterior, jugant a la má molts cops de càstig ràpid per agafar a la defensa desajustada i minimitzant la formació d’agrupacions, on l’ARPN disposava de major pes i força. Fruit d’aquest dinamisme es va aconseguir trencar la defensa amb tres bones accions entre la línia i la davantera que va culminar Laura Serlavós al minut 24, aconseguit assajar sota pals, i la conseqüent transformació de l’Aina Cabrer (12-3). La tònica de la primera part es mantingué, les locals aconseguien portar el ritme del partit, fent el seu joc amb ordre i paciència i guanyant metres poc a poc; les visitants seguien intentant guanyar metres amb el seu joc contundent de davantera o amb el joc al peu. Al minut 37, les locals van aprofitar un cop de càstig davant de pals per sumar tres punts més, diferència que va ser reduïda just abans del descans amb la transformació d’un altre cop de càstig a favor de l’ARPN, deixant el 15 a 6 al descans.

A la segona part el joc local no fou tant fluid ni organitzat, les jugades no foren tant precises i es cometeren més infraccions, ben aprofitades per les visitants per contra-atacar i pujar la pressió. Tot i això, les jugadores locals no van perdre la concentració ni la intensitat i compensaven les errades amb bones defenses aconseguint recuperar moltes possessions. Al minut 56, la Ruth Alonso va aconseguir un nou assaig just a la bandereta augmentant la diferència en el marcador. A aquesta segona part, el joc es va repartir més al llarg del camp i les noies de Foixarda es van veure en més d’una ocasió defensant dins la seva 22 intentant parar l’empenta visitant, amb èxit. El marcador es va tancar amb nou cop de càstig a favor de les locals a mans de l’Aina Cabrer, deixant el 23 a 6 final.

Fou un partit molt més dinàmic i fluid que el partit d’anada, completament diferent. La lectura del partit era clara; no concedir cap ruck, assegurar les possessions en les agrupacions per poder desplaçar el joc més lluny de la seva davantera, i fruit del dinamisme es va aconseguir controlar el partit. Un bon partit ben disputat i treballat per part dels dos equips, més enllà del marcador, amb bones alternatives d’ambdós equips.

Des d’aquí desitjar a la Paula una ràpida recuperació després de patir una lesió a la mà.

Finalment, desitjar una ràpida millora a la Natàlia, jugadora del ARPN que va patir un accident al llarg del partit i va haver de deixar el camp. Esperem que et recuperis ben aviat.

Ara ja toca mirar cap a la final que es jugarà el cap de setmana del 10-11 de maig, on ja ens espera el Sitges després d’haver guanyat els dos partits de l’altre semifinal contra la UESanboiana.

Amb bon gust de boca, ara a seguir treballant!